KURSER

Löpning är en populär träningsform hos många av våra klienter. Ofta får vi frågor kring löprelaterade skador, löpteknik, barfotalöpning, utrustning, träningsupplägg m.m. Enligt en studie från -94 beräknas att 37-57% av löparna (de som deltar i lopp, löper regelbundet etc) drabbas av någon skada som är relaterad till löpning. Behovet av kunskap är därför stort, både hos motionären och elitidrottaren. Inte minst idag då intresset för löpningen ökar och allt fler intresserar sig för olika typer av löptekniker, distanser och lopp.

Varje år anordnar vi på Lunds Naprapatklinik två stycken löpkurser, en på våren och en på hösten. Kurserna består av tre tillfällen och innehåller följande:

Pass 1, Börjar med introduktion och teori inomhus. Fortsätter utomhus med löpskolning, filmtagning av varje deltagare för närmare identifiering av individuella svagheter och avslutningsvis rörlighet och mobilitet.

Pass 2, Inomhus med individuell hållningsanalys, genomgång av grundläggande fysiskt status (muskellängd och kontroll i olika rörelseplan) samt uppläggning av personligt utformat träningsprogram.

Pass 3, Utomhus, ytterligare filmtagning. Backträning för uppbyggnad och utveckling av löpsteg. Repetition av löpskolning och avslutning med frågestund.

Obs! Passen kan variera något och ändras beroende på väder eller antal deltagare.

Kurshållare är Leg. Naprapat Sara Hannerz och Leg. Naprapat David Havia.